Organisaation tilanneanalyysi
Jokaisen organisaation tilanteeseen vaikuttavat sekä ulkoiset että sisäiset tekijät. Tilanneanalyysissä otetaan huomioon organisaation asiakkaat, henkilöstö, meneillään olevat muutokset toimialalla sekä muut päivittäiseen toimintaan vaikuttavat tekijät. Tilanneanalyysi voidaan myös kohdistaa joko organisaatioon, toimintaympäristöön tai kansainväliseen kenttään.
Tilanneanalyysille asetetaan tavoitteet ja painopisteet, jotta tarkastelu pystytään tekemään mahdollisimman osuvaksi. Painopisteitä voivat olla esimerkiksi organisaation projektiviestintä tai varautumisen ja jatkuvuudenhallinnan kysymykset.
Tavoitteiksi on hyvä asettaa konkreettisia asioita, kuten kolmen kehittämistä vaativan osa-alueen tunnistaminen tai suositukset organisaation varautumisen kehittämiseksi. Selkeiden tavoitteiden pohjalta määritetään tilanneanalyysiin käytettävän tietosisällön laajuus ja tyyli, sekä lopputuotteen käyttötarkoitukset ja jakaminen.
Lopputuotteen visuaalisuuteen kannattaa panostaa
Tärkeä osa onnistunutta tilanneanalyysiä on koostaa lopputulokset visuaalisesti havainnollistavaan ja helppolukuiseen muotoon. Tämän toteutamme esimerkiksi yhteen sivuun koostetun esitteen muodossa tai tiiviissä kahden sivun visualisoidussa raportissa. Kuvat ja muut visuaaliset elementit tekevät koosteesta helpommin ymmärrettäviä, mikä myös helpottaa niistä viestimistä.
Yksinkertaisen muistilistan tilanneanalyysin tekoon löydät blogistamme.
Tarvitseeko organisaatiosi tilanneanalyysin kaltaista palvelua? Soita meille ja selvitetään asia yhdessä!