SWOT-analyysi

SWOT-analyysi on tehokas ja näppärä tapa arvioida organisaation toiminnan vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Menetelmä on muokattavissa monenlaisiin tarpeisiin ja analyysin tuloksia on helppo käyttää kehittämistyössä monipuolisesti.

Menetelmän vahvuutena muokattavuus

SWOT:ssa tarkastelun kohteeksi voidaan valita tietty ajanjakso, nykyinen toimintaympäristö tai tulevaisuutta hahmotteleva skenaario. Myös tarkasteltavan toiminnan laajuus voi vaihdella erittäin rajatusta yksittäisen hankkeen toimintaedellytysten arvioinnista aina organisaation tai kokonaisen toimialan arviointiin. 

Me Kokonatilla olemme hyödyntäneet SWOT-analyysiä hyvin erilaisissa projekteissa. SWOT-analyysin käyttö on helppoa sen muokattavuuden vuoksi ja analyysin perusteella saatavat johtopäätökset ovat usein hyvin konkreettisia. Lisäksi SWOT:n avulla luodaan visuaalinen malli monille tuttuun nelikenttään ja se toimii helposti sisäistettävänä esityksenä analyysin tuloksista.

Kehitetään toimintaa haluttuun suuntaan – tietoisesti!

Usein SWOT-analyysin tulokset perustuvat sekä tekstipohjaiseen tutkimukseen että asiantuntijahaastatteluihin. Toisinaan käytämme SWOT-analyysiä menetelmänä myös työpajoissa. Huolellisen työn perusteella tehtyjä SWOT-analyysin tuloksia voi hyödyntää monipuolisesti kehittämisessä – tietoisena toimintaan liittyvistä mahdollisuuksista ja voimavaroista sekä mahdollisista haasteista ja uhkista. 

 

Haluatko kuulla SWOT-analyysin soveltamisesta tai muista menetelmistä tarkemmin?

Soita meille ja jutellaan lisää!

Yhteystiedot

Katri Laakso

Johanna Dietrich

Referenssit

Klikkaa logoa ja lue lisää.

PTY
HVK
Kielilähettiläät
Tampere
SPEK

Kysyttävää? Lähetä meille viestiä!