Fasilitoidut työpajat

Fasilitoiduissa työpajoissa kartoitetaan avainhenkilöiden näkemyksiä ja osallistetaan toimijat pohtimaan kehittämistä yhdessä. Työpajoissa me toimimme fasilitaattorin roolissa ja ohjaamme työpajaa suunnitellusti eteenpäin. Fasilitoinnissa keskeistä on auttaa työpajan osallistujia ideoinnissa ja kirjata ylös esille nousseet ajatukset, ratkaisut ja ideat.

Selkeät tavoitteet luovat päivälle raamit

Työpajojen sisältöön ja käytettäviin menetelmiin vaikuttaa erityisesti se, mitä työpajalla halutaan saavuttaa. Selkeät tavoitteet ja työpajan päätteeksi saavutettavat tuotokset ohjaavat siis kokonaisuutta ja luovat päivälle raamit.  

Fasilitoidut työpajat toimivat erinomaisesti ideointia vaativissa projekteissa. Parhaimmillaan työpajat avaavat rennon kanavan ajatustenvaihtoon eri avainhenkilöille ja asiantuntijoille samalla lisäten toimijoiden yhteistä ymmärrystä tulevaisuudesta ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista.

Onnistuneet työpajat vaativat valmistelua ja taustatyötä

Ideoiden kartoittaminen ja jatkokehitys uudelle tasolle työpajoissa on keskeinen menetelmä esimerkiksi tulevaisuuden mahdollisia kehityskulkuja kuvaavien skenaarioiden hahmottelussa. Työpajaa edeltävän taustatyön ja tutkimuksen tärkeys kuitenkin korostuu, sillä sujuva ideointi ja yhteiset pohdinnat tarvitsevat tuekseen kunnon raamit ja tutkittua tietoa. 

Haluatko kuulla työpajoista tai muiden menetelmien soveltamisesta tarkemmin?

Soita meille ja jutellaan lisää!

Yhteystiedot

Katri Laakso

Johanna Dietrich

Referenssit

Klikkaa logoa ja lue lisää.

PTY
HVK
Kielilähettiläät
Tampere
SPEK

Kysyttävää? Lähetä meille viestiä!